Châtellerault is een dynamische stad, hier vinden we voor elk wat wils: cultuur, erfgoed, wandelingen, ontspanning... We hebben een kleine selectie samengesteld om u te begeleiden bij uw ontdekking!

1. Ontdekking van de stad via de architectuurtour

Dit is de Heilige Graal om de stad te ontdekken, deze twee wandellussen tonen je de monumenten en historische plekken van Châtellerault. Dankzij hem zul je niets meer kunnen missen!

2. De site van de wapenfabriek van Châtellerault

De site van de fabriek van Châtellerault, een belangrijke plaats in de industriële geschiedenis van Châtellerault, verenigt vandaag de dag een veelheid aan activiteiten. Uit het museum van Grote workshop, Voor het ijsbaan via de boottochten.

3. Het Blossac-theater

Een erfgoedjuweeltje, dit Italiaans theater uit de 19e eeuw is op identieke wijze gerestaureerd. U kunt het onder meer bezoeken tijdens de Europese Open Monumentendagen en tijdens bezoeken georganiseerd door het Pays d'Art et d'Histoire de Châtellerault.

4. Picknicks in de parken en tuinen van Châtellerault

Châtellerault heeft veel parken en tuinen, allemaal verschillend van elkaar. Dit is een gelegenheid om te genieten van een picknickpauze in de buitenlucht en het omliggende landschap te observeren.

5. De bioscopen van Châtellerault

Profiteer van de diversiteit aan bioscopen om met uw gezin te ontspannen voor een film. "DE 400 schoten" is een arthouse bioscoop Deze associatieve bioscoop, sinds 1970 in Châtellerault geïnstalleerd, is geclassificeerd als Art & Essay en heeft het label Jong publiek, Erfgoed en repertoire. DE "Bioscoop Zolder” is een bioscoopcomplex met 7 zalen voor films in VOST of VF, soms in 3D, maar ook voor opera's en balletten. Je kunt er de belangrijkste films ontdekken die er tentoongesteld worden.

6. De kerken van Châtellerault

Waardeer de architectuur en geschiedenis van de kerken van Châtellerault, u zult onder andere het volgende kunnen vinden:

  • deSint-Jacques de Compostela-kerk op de historische route naar Santiago de Compostela, werd gebouwd in het jaar 1008 en werd volledig gerestaureerd in 1858. Het staat bij pelgrims bekend om zijn prachtige standbeeld van Santiago de Compostela. De beiaard van 52 klokken is een van de meest opmerkelijke in Frankrijk.
  • deKerk van Sint Johannes de Doper heeft een bijzondere architectuur, zowel romaans als gotisch, het is door de eeuwen heen gewijzigd maar ook vergroot. De ingang is ook ontworpen om uit te kijken op de Boulevard Blossac.
  • deKerk van Sint-Jan de Evangelist Het werd gebouwd in de 19e eeuw en staat vooral bekend om de Russische bel, aangeboden door tsaar Nicolaas II.

7. De oevers van Wenen

Neem de tijd om langs de oevers van de Vienne in Châtellerault te wandelen, profiteer van de faciliteiten in de buurt van l'Assesseur en flaneer op Île Cognet.

Was deze inhoud nuttig voor u?